Sigurnost plaćanja karticama

Korisnik plaćanje obavlja popunjavanjem podataka sa kartice u Monri Payments formi, a prilikom plaćanja autorizacija se vrši automatski online putem servisa Monri Payments. Podaci o platnoj kartici se putem payment gatewaya prosljeđuju banci na autorizaciju.

Povjerljive informacije su zaštićene enkripcijom čime je u potpunosti onemogućen neovlašten pristup podacima. Tajnost korisničkih podataka koji se upisuju na web stranici www.haloo.ba je zaštićena i osigurana korištenjem SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka koji se izmjenjuju između korisnikovog uređaja i web stranice www.haloo.ba čime je onemogućen neovlašten pristup podacima prilikom njihovog prijenosa putem interneta. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog uređaja i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa.

Postupak autorizacije kartice od strane banke izdavača kartice prilikom online kupovine na web stranici www.haloo.ba uključuje i provjeru kontrolnog broja kartice (3-znamenkasti ili 4-znamenkasti broj upisan na poleđini kartice), čime se potvrđuje identitet vlasnika kartice prilikom obavljanja Online dopune te onemogućuje zloupotreba korištenja podataka tuđe kartice.

mastercard maestro visa

mastercard securecode logo verified by visa monri